آموزشهای ایمنی عمومی، یکی از ابزارهای اصلی برای تقویت ایمنی در محیط کار هستند. با این حال، گاهی اوقات، آموزشهای ایمنی عمومی به نحوی طراحی میشوند که برای کارکنان موثر نیستند و نتیجهی آنها تنها زیان مالی و افزایش خطر در محیط کار است.
اولین نکته که باید در مورد آموزشهای ایمنی عمومی مد نظر قرار گیرد، این است که آنها عموماً به صورت تئوریکی طراحی شدهاند و به عملیات واقعی در محیط کار پرداخته نمیشوند. به علاوه، بسیاری از آموزشهای ایمنی عمومی، برای کارکنانی که در شرایط خاص فعالیت میکنند، موثر نیستند. در واقع، بسیاری از کارکنان با این نوع آموزشها روبرو میشوند که به دلیل فاصله از عملیات واقعی، برایشان بیمعنا و بی فایده به نظر میرسد.
علاوه بر این، آموزشهای ایمنی عمومی اغلب به صورت یکباره و در یک زمان خاص برای تمام کارکنان ارائه میشوند. این روش، میتواند باعث ایجاد تنش و فشار برای کارکنانی شود که با مفاهیم جدیدی که در آن زمان یاد میگیرند، آشنا نیستند. به علاوه، به دلیل اینکه آموزشهای عمومی به همه کارکنان، بدون توجه به سطح شغلی و تخصصی بودن آنها، ارائه میشود، ممکن است به بیاثر بودن بیشتر بیانجامد.
اگر می خواهید از رقبای خود متمایز شوید و یک محیط یادگیری مثبت ایجاد کنید، به یک برنامه آموزش نیاز دارید که زمینه را برای یک حرفه هیجان انگیز و طولانی در کسب و کار شما فراهم کند. بنابراین چگونه میتوانید آن را هم برای خودتان به عنوان کارفرما و کارمندانتان به یک موقعیت برد-برد تبدیل کنید؟ با استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش.
آرزوی جذابتر کردن محتوای آموزشی چیزی است که ما بارها و بارها توسط مشتریان خود با آن مواجه هستیم.
وقتی از کارمندان میپرسیم «دو چیز مهمی که به شما انگیزه میدهد چیست؟» آنها اغلب پاسخ می دهند “قدردانی و پاداش”. منطقی است که آنچه باعث ایجاد انگیزه در کارمندان می شود باید بخشی از استراتژی یادگیری شما باشد تا مخاطبان متعهد و با انگیزه ای برای آموزش داشته باشید.اینجا جایی است که گیمیفیکیشن برای یادگیری جای می گیرد.
گیمیفیکیشن در آموزش، فرآیند افزودن عناصر بازی به جلسات آموزشی یا یادگیری است تا آنها را برای کارمندان شما تعاملی تر و جذاب تر کند. بسیاری از انواع بازی ها شامل مکانیک های بازی مانند امتیازات، چالش ها، تابلوهای امتیازات، قوانین و مشوق هایی هستند که بازی را لذت بخش می کنند و استراتژی گیمیفیکیشن شما نباید متفاوت باشد.
چرا از گیمیفیکیشن استفاده کنیم؟
پس حالا که می دانید گیمیفیکیشن در آموزش چیست، چرا بهتر از سایر روش های آموزشی است؟
یادگیری را سرگرمکننده میکند
گاهی اوقات زمانی که در حال یادگیری هستیم، ممکن است که حوصلهمان سر برود و دچار خستگی شویم. با استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش، میتوانیم این مشکل را برطرف کنیم و جلسات آموزشی را برای کارمندان جذاب و سرگرمکننده کنیم. بازیها و عناصر بازی وار مانند مسابقات و برنامههای پاداش، کارمندان را به یادگیری ترغیب میکنند و انگیزهشان را برای پیشرفت در یادگیری افزایش میدهند.
افزایش تعامل با محتوای آموزشی
بازیها و عناصر بازیای در گیمیفیکیشن، کارمندان را به تعامل بیشتر با محتوای آموزشی ترغیب میکنند. این امر باعث میشود که کارمندان بیشتر به محتوای آموزشی علاقهمند شوند و آن را بهتر درک کنند. همچنین، تعامل بیشتر با محتوای آموزشی، باعث میشود که کارمندان بهتر و سریعتر یاد بگیرند.
عادات را تغییر می دهد
عادات بد را می توان از طریق تکرار و با فاصله انداختن یک جلسه آموزشی در طول زمان تغییر داد. به عنوان مثال، یک جلسه آموزشی ممکن است به چهار بخش تقسیم شود که بین هر جلسه یک هفته تعطیل است. ثابت شده است که این فرمت حفظ دانش بیشتر و زمان بیشتری برای خود اندیشی ایجاد می کند. نتیجه نهایی این است که اطلاعات بیشتری آموخته شده و اشتباهات رفتاری کمتری انجام شود.
یادگیری را آسان تر می کند
موضوعات پیچیده را می توان به جلسات آموزشی فرعی تقسیم کرد. درست مانند یک بازی ویدیویی که ممکن است بازی کنید. قبل از اینکه به مرحله بعدی بروید، یک سطح از بازی را کامل می کنید. هنگامی که تمام بخش های بازی را کامل کردید، برنده می شوید.
به طور مشابه با آموزش، با تقسیم کردن یادگیری به تکههای کوچک، یادگیری را قابل هضمتر میکند و کارکنان شما احتمالاً آنچه را که آموختهاند حفظ میکنند. اگر همتای شما در این فرآیند از شما جلوتر باشد، دریافت این امتیازها هم ارزشمند است و هم عامل انگیزه است.
یک تجربه یادگیری شخصی را ارائه می دهد
یادگیری شخصی، برای مثال استفاده از نام واقعی یادگیرندگان یا ایجاد محتوای متناسب با مهارتها یا نقشهای شغلی خاص، محیطی را ایجاد میکند که احتمال بیشتری وجود دارد که با آن درگیر شوند و از یادگیری در آن لذت ببرند.
بهترین عناصر گیمیفیکیشن برای افزایش تاثیر آموزش شما چیست؟
زیبایی گیمیفیکیشن تطبیق پذیری و تنوع عناصر مختلف گیمیفیکیشن است که می توانید از آنها برای تقویت آموزش خود استفاده کنید. هیچ قانونی برای همه وجود ندارد همانطور که قبلا ذکر شد، شناخت و پاداش دو مورد اصلی هستند که به کارکنان انگیزه می دهند، بنابراین مهم است که آنها را در استراتژی یادگیری خود بگنجانید، اما در اینجا چند مورد دیگر وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
یک روایت یا داستان
درست مانند بازیهای ویدیویی، میتوانید روایتی را ترسیم کنید که تجربهای واقعی و قابل ربط را برای زبانآموزانتان ایجاد کند.
چالش های شخصی سازی شده
تطبیق چالش های شغلی خاص در آموزش کارکنان، یادگیری را برای هر کاربر جالب تر و مرتبط تر می کند.
سطوح و نمرات
افزودن سطوح به استراتژی گیمیفیکیشن خود به ارائه مهارت ها و مهارت های مختلفی کمک می کند که برای گذراندن یک دوره کارمندان باید به آنها دست پیدا کنید. این عناصر به یادگیرندگان کمک میکند تا هر بار که یک سطح را پشت سر میگذارند، احساس موفقیت کنند یا ببینند که چقدر خوب عمل کردهاند. ماهیت رقابتی که هم امتیازات و هم سطح به ارمغان میآورد، اغلب میتواند تیمها را به سمت بهتر شدن سوق دهد.
نشان ها – برجسته کردن دستاوردهای قابل توجه و پاداش دادن به کارکنان شما، فراگیران شما را تشویق می کند تا با آموزش خود درگیر شوند و آنها را در سفر یادگیری خود تشویق می کند.
تابلوهای امتیازات – تابلوهای امتیازات به یادگیرندگان دید واضحی از پیشرفت فردی خود می دهند و در عین حال به آنها نشان می دهند که در مقایسه با همکاران خود چقدر خوب عمل کرده اند. ما دریافتهایم که یادگیرندگان با کمی رقابت سالم پیشرفت میکنند، زیرا نه تنها میخواهند عملکرد خود را بهتر کنند، بلکه میخواهند در تیم خود بهترین باشند.
گیمیفیکیشن در عمل
“گیمیفیکیشن” به عنوان یک روش موثر در آموزش، به صورت گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در رابطه با آموزش ایمنی نیز، گیمیفیکیشن میتواند به عنوان یک ابزار موثر در یادگیری اصول و رویههای ایمنی، به کمک کارکنان شما باشد.
با استفاده از گیمیفیکیشن، میتوانید یادگیری را برای کارکنان خود جذاب و سرگرم کننده کنید، در عین حال که اطمینان حاصل میشود که مفاهیم ایمنی به درستی به آنها انتقال داده میشود. همچنین، استفاده از گیمیفیکیشن میتواند به پایداری و ایمنی کارکنان شما کمک کند، زیرا کارکنان در یادگیری مفاهیم ایمنی بیشتر درگیر خواهند شد و برای پیشگیری از حوادث و آسیبهای احتمالی، آمادهتر خواهند بود.
تیم توسعه محتوا ما در گروه مدیریت ریسک دانا با تخصص و مهارتهای خود، میتواند به شما کمک کند تا گیمیفیکیشن را در برنامههای آموزشی خود پیادهسازی کنید. با همکاری با تیم ما، میتوانید یک برنامه آموزشی موثر و جذاب را برای کارکنان خود طراحی کنید که به کمک آن، کارکنان شما به بهترین شکل از ابزارها و تجهیزات ایمنی استفاده خواهند کرد و از رویههای ایمنی مناسب در کار خود استفاده خواهند کرد.